House & Camp

Skelica

Neštin


SKELICA je celovito posmatrano prostor koji čini ogradjen plac sa objektom i izdvojenim sanitarnim čvorom te letnjom kuhinjom . Okućnica površine 13 ari blago nagnuta u pravcu Dunava. Prvi deo placa na kome se nalazi glavni objekat je površine 6 ari i predstavlja lepo uređen travnjak. Pretežna namena ovog dela placa je odmor, prostor za dečiju igru, šetnja u hladovini . . . Takođe na ovom delu delu placa nalazi se nekoliko velikih starih orasa koji i po najvišim letnjim temperaturama čine boravak u vikendicii na dvorištu prijatnim. Nekolicina sorti raznog voća i rastinja, šljive, ringlovi, kruške, jabuke, višnje, cveće i plavi jorgovan . . . ( detalji u tekstu dole ) . Drugi deo placa čini prostor za postavljanje šatora i sleepbox-ovi. Do sadaje izgradjeno dva sleepboxa, odnosno uređeno je i hortikulturalno pripremljeno ukupno tri parcele, koje su kaskadno postvaljenje u pravcu Dunava, jedna do druge . Parcele su blizu toaleta i kamp kuhinje i koriste se za potrebe Udruženja i realizaciju projektnih aktivnosti . . . ( detalji u tekstu dole ) .


Kuća za odmor skelica

Vikendica - kuća za odmor „SKELICA“ kategorija jedna zvezdica. Usluge smeštaja se pružaju tokom cele godine bez obzira na vremenske uslove.


Opis: Kuća za odmor je smeštena u istoimenom Vikend naselju “Skelica” u selu Neštin na u neposrednoj blizini Nacionalnog parka “Fruška gora”, na oko 200 m od Dunava. Udaljenost od Novog Sada – 40 km , udaljenost od Beograda – 110 km. Kuća za odmor je na samom silazu sa glavnog puta 15 metara od asfalta, tako da vremenske prilike ne utiču na prilaz.

Smeštaj: objekat zidan od čvrstog materijala ( pečena opreka – cigla ) . Godina izgradnje 1984. Potpuno infrastrukturno opremljen ukupne površine 53,04 m2. Dnevni boravak: francuzki ležaj i fotelja, kafe sto , pomoćni stolčić, trpezarijski sto sa stolicama, tučana peć-kamin na drva, TV, DVD, komoda, ostali detalji enterijera, pogled na dvorište vikendice sa strane. Soba 1: dva kreveta , noćna komoda,lampa za čitanje, garderober sa vešalicama , peć na drva, ostali detalji enterijera, pogled na dvorište ispred kuće. Soba 2: dva kreveta , noćna komoda, noćna lampa, garderober sa vešalicama,ostali detalji entarijera, pogled na dvorište ispred kuće. Kuhinja: frižider sa frizom, sudopera sa toplom i hladnom vodom, šporet-štednjak sa rernom i četiri ringle ( struja ), rešo , aspirator, . Kompletno opremljena kuhinjskim inventarom za pripremanje i servisiranje hrane i pića, kompletno opremljen kuhinjski inventar za konzumiranje hrane i pića, (šerpe, tiganji, daske za meso, tanjiri, escajg, čaše ( vinske, za sok, za žestoka pića . . . ), kuhinjska inventarska lista podmiruje potrebe i preko potrebnog kapaciteta ...) Kupatilo sa toaletom - sa sanitarnim čvorom – wc ( četka za čišćenje ), umivaonik sa toplom I hladnom vodom, ogledalo sa policom za toaletni pribor, toaletni ormarić, tuš-kabina sa zavesom uz kadu, vešalica . Grejanje kuće - A. – tučana peć-kamin na drva koja se nalazi u dnevnom boravku.B.- tučana peć u sobi br.1 , C.- uljni radijator ( po potrebi ). Drva su uračunata u cenu. Grejna tela u vikendici omogućuju da temperatura kompletnog objekta dostigne i preko +22C po najnižim zimskim temperaturama od – 15 C . Otvorena terasa - je pod krovom glavnog objekta vikendice sa stolom i stolicama , spoljno osvetljenje, utičnica za struju ( aparat protiv komaraca). Dve letnje stolice i pomoćni baštenski sto. ( Po potrebi može se postaviti sto za ručavanje za 8 osoba ) Voda u vikendici-kući za odmor je iz seoskog vodovoda inače izuzetnog kvaliteta. U cenu najma vikendice uračunata je posteljina ( po potrebi obezbedjena su dodatna ćebad i prekrivači ), drva za ogrev, gril-ćumur, i opreme za spoljnu pripremu hrane ( roštilj, kotlić, pečenje...).

SKELICA Sleepbox complex . . .

Udruženje građana „SKELICA“ raspolaže sa dva Sleepboxa ( mini bungalova ) koji se nalaze na parceli okućnice. Sleepbox-ovi suštinski predstavljaju kabine tj. prostor za spavanje i odmor. Isti su izgrađeni po uzoru na tradicionalni ekonomski ambar na saonicama iz XVIII veka ( originalni objekat se nalazi u Muzeju Sremska kuća u Neštinu ). Objekti su multifunkcionalne namene, te pored svrhe promovisanja i negovanja tradicionalne gradnje i arhitekture lokalnog podneblja Srema , omogućuju smeštaj članovima Udruženja za potrebe realizacije projektnih aktivnosti, akcija, tematskih kampova, radionica i druženja. DIMENZIJE: 2x2,5 m . Udaljenost od sanitarnog čvora i kuhinje 1.- 5m odnosno 2.-10m.KAPACITET: Dve odrasle osobe po jednoj smeštajnoj jedinici. (Projekat Udruženja građana“SKELICA“ ).

SKELICA Mini-kamp

Namena kamp prostora je iskljičivo za potrebe realizacija projektnih aktivnosti Udruženja.

Kamp parcele : Na prostoru placa nalaze se ukupno 3 uređene kamp parcele, kaskadno postavljene u pravcu Dunava. Kamp parcele su ograđene i nalaze u dvorištu objekta te su omeđene živom ogradom i žičanom ogradom okućnice. Kamp je omeđene sadnicama sibirskih brestova ( sadnja - januar 2013. godine ). Dimenzije: Dimenzija jedne kamp parcele je 6x6 metara ili ukupno 36m2. Površina omogućuje da se na jednoj kamp parceli postave dva manja ili jedan veći-porodični šator. Podloga: Trava. Udaljenost parcela od sanitarnog čvora i prostora za pripremu hrane 1.-3m , 2.-5m 3.-9 m. (Projekat Udruženja građana “SKELICA” ).


INFRASTRUKTURA NA OTVORENOM (Roštilj, terasa, toalet . . . )


Terasa: : natkriveni prostor za ručavanje ili odmor ukupne površine 70m2 u sastavnom je delu kamp kupatila i kamp kuhinje. Kupatilo sa toaletom: : wc-šolja, umivaonik sa toplom i hladnom vodom , ogledalo, tuš-kabina sa toplom i hladnom vodom ( podloga pločice, natkriven proctor ). Kuhinja sa roštilj baštom: sudopera većih dimenzija sa toplom I hladnom vodom sa integrisanim oceđivačem za sudove, frižider sa frizom , plinski gorionik za pripremu kuvane ili pečene hrane, rešo za pripremu kuvanih napitaka ( zidani objekat -natkriven prostor ). Pribor za spoljnu pripremu hrane: žica za roštilj, kotlić za 4 osobe, kotlić za 8 osoba, sač, običan tiganj, tiganj-talandara, rošzilj-viljuška, roštilj-makaze, varjača, sav prateći pribor . . . Parking: – vozila su potpuno obezbedjena i sigurna, u vidokrugu gostima. Mogu se parkirati ispred ili na samom placu , udaljenosti od prostora kampa oko 30 metara. Susedi: prvi susedi na oko 50 m takođe vikendice-kuće za odmor.