Freebiking

Freebiking ( ili Slobodni biciklizam ) je svakako jedan od najlepših načina za tihi prolazak čoveka kroz prirodu, pri tom ne ostavljajući iza sebe tragove zagađenja i ne narušavajući biodiverzitet . Voziti bicikl opušteno, uživati u lepotama NP“Fruška gora“ , pejzažima Dunava, mirisima voća i grožđa, obilaziti kulturne znamenitosti i photo-point lokacije, samo je jedan od vidova aktivnog odmora koji ste u prilici da upražnjavate dolaskom u Neštin. Skelica kao izuzetno dobro pozicionirana polazna tačka ili bazni kamp pruža mogućnost obilaska brojnih turističkih lokacija u okolini. Freebiking znači uživati u vožnji . . . zastati . . . napraviti odmor . . . izlet . . . Jednom rečju svim čulima, vožnjom bicikla, uživati u stazama i prirodi koja Vas okružuje, koja je prelepa . . .

*Biciklove možete rentirati ili korisiti sopstvene.

Kayaking

Rekreativna kajak plovila prevashodno su prilagođena za vožnju izletnika i ljubitelja aktivnosi vezanih za vodu. U ovim aktivnostima bez obzira na predhodno iskustvo mogu podjednako učestvovati deca i odrasli. Vožnjom kajaka u prilici ste da na nesvakidašnji i originalan način provedete vreme na prelepim obalama Neštinskih ada i Dunava. Kajaci su laki i jednostavni za upravljanje, te se najčešće koriste za dnevne izlete , ribolov, laganu vožnju po ne[tinskim vrbacima , spust niz Dunav, posmatranje prirode, fotografisanje . . . Plovila su izuzetno stabilna i sigurna te dodatnu garanciju bezbednosti pruža i obavezna oprema ( atestirani pojas za spasavanje, rukavice . . . ). Vožnja kajakom je jedinstveni osećaj doživljaja prirode na vodi koji Vas mami da iznova uživate u lepotama vodenog sveta , na Dinavu kraj Neština


Pešačenje

Pešačenje kroz prirodu kao vid rekreacije ili način održavanje dobrog zdravlja i kondicije omogućiće Vam da provedete nezaboravne trenutke osluškujući prirodu, zadržavajući se na mestima na kojima oči uživaju u bojama jutra ili smiraja dana. Brojne staze zdravlja koje vode od Dunavskih rukavaca Neštinske ade , kroz hladovine bagremovih šuma, do obronaka i visoravni Fruške gore pružiće vam priliku da zaboravite na svakodnevnicu, buku, brz i nezdrav život. Za pešačenje u okolini Neština dovoljno je odabrati stranu sveta i lep dan, te krenuti u prirodu, obilaske kulturnih znamenitosti , izlete . . . Prilagođeno vremenskim uslovima sa adekvatnom dužunom rute, pešaćenje može biti podjednako atraktivno kako za osobe zrelije životne dobi tako i za mlađe osobe željne kreativno osmišljenog vremena za odmor.

Ribolov

Neštinska ada se prostire na nekih 7 km toka Dunava od granice sa Republikom Hrvatskom do početka susečkog dunavca i predstavlja izuzetno mesto za ribolov i ribolovce. „Skelica“ je udaljena 200 metara letnjim putem od prvih ribolovnih terena. Raznovrsnost dna, zaponi i prelivi, kameni nasipi, brojni rukavci , čine ovaj deo Dunava izuzetnim ribolovnim terenom i poznatom destinacijom brojnih ribolovaca. Moguće je podjednako uspešno pecati sa obale ili iz čamca, varaličariti ili pecati klasičnom dubinskom tehnikom. Neštinska ada je jedinstveno mesto za ribolovce jer se na uslovno rečeno maloj površini toka Dunava nalazi nekoliko manjih i jedan veći rukavac. IZDVAJAMO : Kayak fishing . . . Probajte varaličarenje iz kajaka ! ! !


Bistro !